Werkwijze

Werkwijze ontwerp tuingebouw op maat

Vrijblijvend informatie ontwerpen tuingebouw

Onze werkwijze begint door middel van een oriënterend gesprek. Hierin geven wij informatie over het maken van een ontwerp voor een maatwerk tuingebouw. Dit 1e gesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend! Wij maken ontwerpen voor verschillende soorten tuingebouwen, zoals een tuinhuis, overkapping of wellnessverblijf in jouw tuin. Indien mogelijk krijg je tevens een schatting van de bouwkosten voor het tuingebouw.

Begroting bij ontwerp maatwerk tuingebouw

Bevalt onze werkwijze, dan volgt daarna een opdracht voor het maken van een ontwerp. Wij verwerken je wensen in onze creatieve oplossing en maken daarvoor een ontwerp! Het maken van een ontwerp voor een veranda of tuinkast is al mogelijk vanaf ca 300 euro. De exacte ontwerpkosten zijn afhankelijk van de tijd die wij nodig hebben om een ontwerp te maken, maar zijn vooraf met je afgesproken. Na het maken van het ontwerp voor het tuingebouw sturen wij je een factuur voor die ontwerpkosten. Soms is een ontwerp maken niet noodzakelijk en kunnen wij gelijk gaan bouwen. In dat geval betaal je dus geen ontwerpkosten!

maatwerk-verandaBekijk onze time-lapse (versnelde film) van de bouw van dit maatwerk tuingebouw

Ik wil vrijblijvend een prijsopgave voor het maken van een ontwerp

Wat is inbegrepen in de ontwerpkosten?

In de ontwerpkosten is de tijd voor het doorspreken van het ontwerp inbegrepen. Grote wijzigingen in het ontwerp zijn niet in de prijsafspraak inbegrepen. Wij brengen de manuren voor het aanpassen van een ontwerp extra in rekening. Soms maken wij een perspectieftekening of een impressietekening van het tuingebouw, om het ontwerp te verduidelijken.

Meestal is er geen bouwvergunning nodig

In sommige gevallen is een (bouw)vergunning nodig, maar meestal bouwen wij onze tuingebouwen vergunningvrij. In geval er wél een vergunning moet worden aangevraagd, informeren wij je daarover. Ons tuinontwerpbureau neemt eventueel die zorg weg en regelt tegen meerprijs de benodigde vergunningen. Daarbij maken onze tekenaars tevens de benodigde tekeningen voor de vergunningaanvraag.

Kosteloos een begroting en offerte plaatsen tuingebouw

Bij het ontwerp voor een tuingebouw leveren wij meestal, ofwel kort daarna, een bijpassende materiaallijst. In de materiaallijst staan ook de geschatte bouwkosten voor het tuingebouw. Is die begroting naar wens, dan maken wij vrijblijvend en kosteloos een offerte. Onze offerte wordt gewoonlijk voorzien van een uitgebreide werkomschrijving.

Vakmensen bouwen het tuinhuis op

Onze vakkundige bouwlieden (metselaar, timmerman, loodgieter, ed) bouwen het tuingebouw grotendeels in de tuin op. Wij bouwen niet alleen met hout, maar metselen ook stenen tuinhuizen. Een houten tuinhuis wordt desgewenst ook met een gemetselde onderplint gemaakt.

Onze hoveniersafdeling past de tuin aan

Na plaatsing van het tuingebouw is de tuin verstoord en moet hersteld worden. Dat betreft niet alleen de bestrating, maar regelmatig wordt ook de beplanting, of de gehele tuin hersteld. Onze vakbekwaam hoveniers zijn daarin gespecialiseerd en voeren die werkzaamheden gelijk na de bouw uit. Dat bespaart veel werk, tijd en geld! Wij informeren vrijblijvend over de kosten en mogelijkheden daarvoor.

Moet de tuin worden veranderd?

Vraag dan tegelijkertijd met de aanvraag voor het tuingebouw ons tuinontwerpbureau naar een nieuw tuinontwerp. Wij houden bij het maken van een ontwerp met beide onderdelen rekening, zodat er één geheel ontstaat. Op deze wijze regelen wij alles in één keer en dat kost minder tijd!