Tuinhaard & Buitenkeuken

Wij ontwerpen een maatwerk tuinhaard of buitenkeuken

Een maatwerk tuinhaard

Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en bouwen van een tuinhaard op maat. Wij maken een persoonlijk ontwerp voor een haard in een tuinhuis, of ander tuingebouw, zoals een overkapping of veranda. Een verwarmd tuingebouw geeft veel extra comfort. Met een maatwerk haard benut je de ruimte optimaal, terwijl ingebouwd in de wand van ons tuinhuis nóg meer ruimtevoordeel geeft. Een gemetselde haard wordt daarentegen ook gewoon in de tuin geplaatst.

Vuurvaste materialen voor onze haarden

Wij maken bij de bouw van een haard gebruik van vuurvaste materialen en zorgen tevens voor een veilige afvoer van de rook. Bij ons wordt een haard onder een overkapping ook voorzien van een geschikt rookkanaal. Alle haarden worden afgewerkt met materiaal naar keuze, onder andere; natuursteen, baksteen, hardsteen of stucwerk.

Buitenkeuken op maat

In onze tuingebouwen plaatsen wij ook een maatwerk buitenkeuken of andere voorziening naar wens. Dat is vooral praktisch in een gastenverblijf, of een atelier, maar kan ook onder een overkapping worden gemaakt. Daarbij maakt onze timmerman de keukenkasten geheel op maat. Wij plaatsen ook fabrieksproducten, zoals een barbecue of pizzaoven in een maatwerk buitenkeuken. Bij de keuze voor een combikachel heb je een warmtebron en oven tegelijk.

Renovatie van nostalgische hooischuur

Wij hebben bijvoorbeeld een authentieke kapberg (hooischuur) omgebouwd tot een gezellig tuinverblijf. Onder deze oude hooiklamp hebben onze vakkundige timmerlieden een buitenkeuken ingebouwd. Daarvoor hebben we een ontwerp gemaakt dat past bij de bestaande situatie. De keukenkasten zijn ter plekke op maat gemaakt en tevens hebben we een combikachel ingebouwd. Deze combikachel is zowel een kachel, als een pizzaoven om in te bakken.

Ik wil vrijblijvend meer informatie

Voorbeelden van onze projecten Tuinhaard & Buitenkeuken

Bekijk meer projecten in de categorie Tuinhaard & Buitenkeuken

Opslag openhaardhout

Voor een open haard is haardhout nodig, met als gevolg stapels hout in de tuin. Voor het opslaan van houtblokken zijn verschillende oplossingen, echter maken wij ook op maat. Zodoende neemt het brandhout minder ruimte in beslag, in de tuin. Enkele afbeeldingen (voorbeelden) bij onze projecten: Berging & Tuinkast

Gietijzeren kachel

Wij maken niet alleen maatwerk tuinhaarden, maar plaatsen ook een fabriekshaard, zoals een gietijzeren kachel of gashaard. Die kan onder een overkapping worden geplaatst, maar ook in een tuinhuis. Anderzijds kan men ook kiezen voor een terrasverwarmer, of inbouw infraroodverwarming onder de veranda of overkapping.

Een keuken werkblad in de tuin

In een tuinontwerp maken we niet alleen buitenkeukens, maar is ook een keuken werkblad mogelijk in de tuin. Dat is bijvoorbeeld een werkblad voor de BBQ, of anderzijds een keukenblad compleet met maatwerk kasten. Het werkblad kan ook geïntegreerd worden met een pergola of onder een klein afdakje. Verder ontwerpen we tevens andere voorzieningen, zoals een robuuste wasbak met kraan in de tuin.

Verwarmde tuingebouwen

Daarbij denken we niet alleen aan een tuinhaard, maar ook aan een cv-installatie. Het is mogelijk om onze tuingebouwen te isoleren en te verwarmen, zoals voor een gastenverblijf. Onze tuinontwerpbureau denkt alles uit en onze installateurs maken het!

Frans Commandeur is lid van de Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), De Bomenstichting, het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland.