Tuingebouw & Tuinhuis

Tuingebouw, of ander tuinhuis geheel op maat!

Ontwerp tuingebouw op maat

Wij ontwerpen en bouwen een tuinhuis, of ander tuingebouw op maat in de tuin. Een persoonlijk tuinhuis, eventueel gecombineerd met een berging, of overkapping. Een tuingebouw is bij ons ook een, op maat gebouwde, berging of tuinkast. De plek, de grootte en de materiaalkeuze is vrij. Alles stemmen wij af op je persoonlijke voorkeur en omstandigheden, evenals ook het plaatsen van de hoeveelheid, en grootte van ramen en deuren! Dubbelwandige tuinhuizen zijn niet alleen sterker, maar hebben ook nog veel meer voordelen.

Degelijke fundering

Hetzelfde als bij de uitvoering en afmeting, maken wij ook de fundering van het tuingebouw op maat. Wij maken een fundering van beton, hardhout, tegels, of met grondankers. De soort fundering is afhankelijk van de situatie en de toepassing. Bij ons staan de kosten van de fundering voor al onze tuingebouwen, tenzij anders is afgesproken, in de begroting.

Hoogwaardige materialen en brandvertragend

Al onze materialen komen van gerenommeerde leveranciers en zijn van hoogwaardige kwaliteit! Wij maken veel gebruik van robuust Eiken, Douglas, of van gewolmaniseerd Zweeds rabat. Voor de dakbedekking is er ook een grote materiaalkeuze. Op schuine daken plaatsen we standaard dakpannen, maar desgewenst leveren we daarvoor in de plaats bijvoorbeeld antieke Hollandse dakpannen. Voor platte daken gebruiken wij duurzame EPDM dakbedekking van hoogwaardige kwaliteit. Deze 1,2 mm dikke folie is tevens brandvertragend! Goedkope folie is veelal maar 0,75 mm dik en heeft niet deze eigenschappen.

Ik wil vrijblijvend meer informatie

Voorbeelden van onze projecten: Tuingebouw & Tuinhuis

Bekijk meer projecten in de categorie Tuingebouw & Tuinhuis

Tuingebouw op maat is ook inrichting naar eigen wens

Het tuingebouw wordt voorzien van een persoonlijke inrichting en geheel op maat in getimmerd. We maken een (buiten)keuken, of alleen een werkblad voor de barbecue. De timmerman maakt desgewenst ook inbouwkasten, of een loft op zolder. Onze vakmensen maken de inrichting compleet met sanitair, sauna, jacuzzi, inbouwhaard, etc. Als je dat wenst, wordt het maatwerk tuingebouw tevens verwarmd met een (maatwerk) haard, of een Cv-installatie.

Tuingebouw op maat en tuinaanleg

Na het plaatsen van een tuingebouw op maat, is de tuin niet klaar! Meestal wordt er daarna nog een terras, of een pad naar het tuingebouw, aangelegd. Bijna in alle gevallen is de aanwezige bestrating deels verwijderd en moet worden hersteld. Wij hebben hiervoor gespecialiseerde vaklui in huis. Deze vakbekwaam hoveniers voeren de gewenste werkzaamheden gelijk na de bouw uit! Ook kan tegelijkertijd de tuin opnieuw worden aangelegd nadat ons tuinontwerpbureau een nieuw tuinontwerp heeft gemaakt.

Frans Commandeur is lid van de Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), De Bomenstichting, het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland.