Vergunning

Vergunning-vrij bouwen

Veel tuingebouwen bouwen wij zonder vergunning!

voor het bouwen van onze tuingebouwen is meestal geen vergunning nodig. Dat komt doordat wij in het ontwerp daar zo veel mogelijk rekening mee houden. Het voordeel van vergunningvrij bouwen is: Besparing van kosten én er kan direct gestart worden met bouwen!

Met ervaring is er meer mogelijk dan je denkt!

Binnen de regels van de Nederlandse Bouwregelgeving is meer ruimte voor vergunningvrij bouwen dan je denkt. Ook als het bouwwerk niét binnen de bouwregelgeving valt zijn er vaak toch mogelijkheden. Met creatieve oplossingen weten wij soms de regels te omzeilen zodat er geen bouwvergunning (officieel ‘omgevingsvergunning’) nodig is!

Wat zijn de regels voor bouwen zonder vergunning?

Of een vergunning nodig is, is afhankelijk van de situatie, zoals: De oppervlakte van het bebouwingsgebied, de nokhoogte, de ligging en de bestemming van het tuingebouw. Behalve de bouwregelgeving, is het van belang om te weten wat de gemeentelijke voorschriften van de bouwverordening zijn. Tevens heb je te maken met de welstandseisen en het bestemmingsplan.

Hoe kom je er achter of een vergunning nodig is?

Wij hebben ervaring en kennis in huis om je daarbij te helpen. Soms adviseren wij je om eerst contact op te nemen met de gemeente. Dat kan vaak met één telefoontje al veel duidelijkheid geven.

Wil je meer weten? Vraag vrijblijvend informatie aan

Wij kunnen ook de vergunningaanvraag regelen

Vind je het allemaal te ingewikkeld, of heb je er geen tijd voor; Wij kunnen tegen vergoeding helpen. Niet alleen de vergunningcheck met de gemeente, maar wij maken ook de benodigde bouwtekeningen en de situatietekening. Desgewenst regelen wij de gehele vergunningaanvraag. Deze werkzaamheden zijn niet inbegrepen bij de prijsopgave voor de ontwerpkosten, maar wij nemen je wél alle zorgen uit handen!

De website van de Rijksoverheid geeft geen zekerheid

Op de website van de Rijksoverheid kan een vergunningcheck worden gedaan. Hier kan ook een PDF-document worden gedownload betreffende vergunningvrij bouwen. Dit geeft veel informatie, maar geen zekerheid! Helaas kan je ook te maken krijgen met uitzonderingen, of moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Verder komt het voor dat niet duidelijk is welk deel de oorspronkelijke bebouwing betreft. In dat geval kan een gesprek met een ambtenaar van de plaatselijke gemeente veel helderheid geven.

Wil je meer informatie over vergunningen?

Wij geven je uitgebreide informatie over de benodigde vergunningen voor onze tuingebouwen. Desgewenst maken we een prijsopgave voor het regelen van de vergunningaanvraag, eventueel met de benodigde tekeningen.