https://www.tuingebouwen.nl/wp-content/uploads/2020/10/veranda-heemstede-2_cr-1200x675.jpg

Onderhoud tuingebouw

Elk tuingebouw (tuinhuis, overkapping, ed) heeft onderhoud nodig om mooi te blijven. Daar is het de komende tijd de juiste periode voor: Niet te koud en soms zelfs nog mooie dagen om lekker buiten te zijn!

onderhoud-dakgootOnderhoud dakgoot tuingebouw

Het onderhoud van een tuingebouw is heel belangrijk, zoals het vegen van het dak om lekkage te voorkomen. In deze periode vallen er veel bladeren uit de bomen, die zich verzamelen op de platte daken en in de regengoten. Verwijder die bladeren om verstopping van de hemelwaterafvoer te voorkomen. Verstopping heeft vaak lekkage tot gevolg en daar zit niemand op te wachten!

Staan er grote bomen boven het dak?

In sommige situaties is het zelfs noodzakelijk om deze klus meerdere malen per jaar uit te voeren! Sommige bomen vallen eerder en meer uit dan andere. Ook als er veel bomen bij het tuingebouw staan, kan het belangrijk zijn om vaker even schoon te vegen.

Onderhoud van de houten delenberging-zwarte-tuinbeits

Het is verstandig om de kozijnen, maar ook de boeidelen, het gehele jaar door goed schoon te houden. Daardoor blijft de verflaag langer goed en dat bevordert de levensduur! Wij adviseren om het tuingebouw, maar zeker de OKOUME multiplex boeidelen, altijd nog af te schilderen na oplevering. Dit is noodzakelijk voor een lange levensduur!

Verven van het houtwerk

Zowel de kozijnen, maar met name ook de boeidelen, moeten regelmatig geschilderd worden. Hoe vaak dat nodig is, is vooral ook afhankelijk van de ligging t.o.v. de zon. De verf van een kozijn op het noorden gaat langer mee dan van het kozijn dat op het zuiden gelegen is. Daarnaast is ook het hiervoor genoemde schoonmaakwerk van invloed! Wij adviseren om de verf goed in de gaten te houden en het niet zo ver te laten komen dat de verf gaat barsten.

detail-steigerbeitsOnderhoud van de wanden

Met name de binnenwanden van onze tuingebouwen worden, om esthetische redenen, met speciale tuinbeits behandeld. In tegenstelling tot veel andere tuinbeits kan die op kleur gemengd worden. Zodoende kan bijna elke gewenste kleur en zowel dekkend met een matte uitstraling, een verweerde look, of semi-transparant geleverd worden.

De beits wordt gemaakt van hoogwaardige bindmiddelen en pigmenten die een duurzaam resultaat geven. Dit verfproduct is niet altijd door elke ander product overschilderbaar! Wij adviseren daarom dezelfde beits opnieuw te gebruiken voor het onderhoud. Wij geven graag informatie welke tuinbeits we hebben gebruikt en waar je die kunt kopen.

Wil je meer informatie over het onderhoud van tuingebouwen? Vraag ons vrijblijvend advies.