Maatwerk tuingebouwen

Maatwerk tuingebouwen, in elke gewenste uitvoering

Onze maatwerk tuingebouwen zijn daardoor exclusief!

Wij bouwen maatwerk tuingebouwen in elk gewenst model. Dat kan gewoon een recht tuingebouw, zoals een overkapping of tuinhuis zijn, maar daarnaast is ook een hoekvorm mogelijk. Wij ontwerpen het tuingebouw in elk gewenst daktype, zoals een schuin pannendak, maar ook een plat dak met hoogwaardige dak-folie is mogelijk. Zowel de afmeting, als ook de hoogte en indeling wordt afgestemd op jouw wensen!

Wij bieden een grote materiaalkeuze

Bij een standaard tuinhuis ben je vaak gebonden aan vaste materialen, maar bij onze maatwerk tuingebouwen niet! Je hebt keuze uit verschillende materialen waarvan het tuingebouw gemaakt wordt. Wij maken alleen gebruik van hoogwaardige materialen evenals goede garantievoorwaarden.

Kosten van de fundering zijn transparant

Bij veel leveranciers is de fundering meestal niet inbegrepen in de prijsopgave, maar bij ons gewoonlijk wél. Wij geven een offerte waar ook de kosten voor het maken van de fundering in staan, evenals de soort fundering.

Maatwerk tuingebouwen met dubbelwandige muren

Onze maatwerk tuingebouwen, waaronder ook de houten overkappingen, bouwen wij vaak dubbelwandig. Daarbij worden (elektra)kabels en leidingen onzichtbaar in de wand weggewerkt. Dubbelwandige tuingebouwen zijn niet alleen sterker, maar ook mooier! Desgewenst kunnen de wanden ook geïsoleerd worden met isolatiemateriaal. Verder kan het tuingebouw eventueel ook door ons worden geschilderd, of ingericht met kasten ed.

Ik wil vrijblijvend informatie over een maatwerk tuingebouw

Elektrische voorzieningen

Meestal is de installatie van de basis-elektrische voorzieningen in onze begroting inbegrepen. Dat betreft over het algemeen het ingraven van een grondkabel naar het tuingebouw, het maken van een lichtpunt en het aanbrengen van een contactdoos met schakelaar. Daarnaast kunnen wij ook lampen ophangen, of andere elektrische voorzieningen monteren, zoals terrasverwarmers. Op verzoek sluit onze elektricien de elektrische voorzieningen tevens aan.

Keuken- en sanitaire voorzieningen

In het ontwerp voor een tuingebouw kan een complete keuken met wasbak worden opgenomen. Dat kan een compleet keukenblok zijn, maar ook voorziening voor een (inbouw)barbecue. Wij maken ook kasten op maat onder een overkapping, evenals alleen een werkblad voor een losse BBQ.

Onze vakmensen bouwen sanitaire voorzieningen in de tuingebouwen, zoals: WC, wastafel, bad of douche. Voor de liefhebber maken wij een complete wellnessruimte met sauna en/of jacuzzi.

Tuinhaard, Verwarming en andere luxe voorzieningen

Een ontwerp voor een veranda of overkapping met bijpassende tuinhaard op maat. Wij ontwerpen en bouwen maatwerk tuinhaarden met gebruik van diverse soorten vuurvaste materialen. Verder kunnen we ook terrasverwarming ophangen en legt onze installateur een complete CV-installatie in het tuinhuis aan. Dat is met name bij een gastenverblijf of atelier wenselijk. We plaatsen ook een (gietijzeren)kachel of andere fabriekshaard met stookkanaal in onze tuingebouwen.

Afwerking en kleur

Wij leveren onze maatwerk tuingebouwen desgewenst in de verf en/of beits op. Daarentegen kan het ook door opdrachtgever zelf worden geschilderd. Wij adviseren om het tuingebouw binnen 2 maanden na plaatsing te schilderen voor een lange levensduur. Dit is de voorwaarde die onze leveranciers stellen om aanspraak te kunnen maken op garantie. De houten kozijnen, windveren en boeidelen zijn de meest kwetsbare onderdelen van een tuingebouw. Daarom is het belangrijk om met name deze onderdelen goed te schilderen! Betreffende de (binnen)wanden adviseren wij om esthetische redenen meestal een duurzame tuinbeits te gebruiken. Wij maken veelal gebruik van hoog kwalitatieve, watergedragen beitsen, ontwikkeld met liefde voor hout en respect voor de natuur.

Schilderadvies boeidelen en windveren

Onze Garantieplex boeidelen en windveren zijn voorzien van een ‘schilderklare’ toplaag, geschikt voor een dekkende afwerking. Deze dienen, voorafgaand aan het afschilderen, evengoed nog wél te worden voorzien van een grondlaag! Allereerst moet het Garantieplex worden ontvet en zeer goed worden geschuurd. Daarna wordt een Multi-primer aangebracht die een goede conservering van het paneel garandeert en geschikt is om op de Melamine-toplaag toe te passen. Als laatste moet het hout nog 2x worden afgeschilderd met een dekkende afwerklaag in de gewenste kleur.

Tuinaanleg of straatwerk

Met onze vakbekwaam hoveniers hebben wij een compleet pakket in huis. Na plaatsing van onze tuingebouwen legt onze hoveniersafdeling de tuin opnieuw aan, ofwel het herstellen van de bestrating. Wij maken van te voren een offerte voor deze werkzaamheden als je dat wilt.