https://www.tuingebouwen.nl/wp-content/uploads/2019/08/tuinhaard-op-maat-gemaakt-800x1200.jpg

Wij maken een tuinhaard op maat

Wij ontwerpen en bouwen een tuinhaard op maat bij jou in de tuin, of onder de overkapping. Van een haard in de tuin heb je gedurende het gehele jaar plezier!

Loungen bij een tuinhaard onder de veranda

Met een tuinhaard breng je extra comfort en verleng je de periode in de tuin. Een loungeset in de tuin is vandaag de dag: ‘The place to be!’ Er zijn veel verschillende soorten haarden; tuinkachel, open haard, inbouwhaard, allesbrander, gietijzeren kachel, gashaard of combihaard. Die laatste kan je overigens ook mee bakken!

Een maatwerk tuinhaard onder de overkapping

Maatwerk tuinhaarden ontwerpen en bouwen wij zelf. Onze ontwerper zorgt er voor dat de haard past bij de stijl van het huis. Tevens wordt de haard aangepast aan de beschikbare ruimte onder de veranda, of de overkapping, maar ook aan jouw wensen. Een tuinhaard kan natuurlijk ook gewoon buiten op het terras geplaatst worden. Zo nodig maken wij een nieuw tuinontwerp en vervolgens passen onze vakbekwaam hoveniers de tuin daarvoor aan.

Verschillende soorten afwerking mogelijk

Wat betreft de uitvoering en afwerking zijn er veel mogelijkheden: Gemetseld, gestuct, geschilderd, of natuursteen. De afwerking bepaalt mede de sfeer. Wij maken voor de tuinhaard een geschikt rookkanaal en gebruiken hittebestendige materialen.

Ook leveren en plaatsen wij fabriekskachels

In onze tuingebouwen plaatsen wij ook fabriekshaard, zoals een vaste stalen of gietijzeren houtkachel, een allesbrander, of een combikachel waarin je ook kunt braden of barbecueën.

Inbouwhaard in ons tuingebouw

Wij bouwen tuinhaarden ook in de wand van onze tuingebouwen, waardoor we ruimte winnen. Ook kan de haard worden geïntegreerd in een tuinkast die wij hebben ontworpen.

Wat is de werkwijze?

Wij bespreken vrijblijvend de mogelijkheden en maken daarna een plan. Daarvoor gaan wij creatief om met jouw wensen en maken een geheel nieuw ontwerp op maat! Als daar ontwerpkosten aan verbonden zijn geven wij dat van te voren door. Niet altijd hoeft er een ontwerp gemaakt te worden, zoals wanneer er een bestaande tuinhaard gemaakt wordt. Is het ontwerp naar wens, dan maken wij kosteloos een offerte voor de plaatsing van een haard.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Ons ontwerp houdt rekening met de volgende belangrijke punten:

  • Brandveiligheid
  • Goede vloer en fundering
  • Hittebestendige materialen
  • Situatie t.o.v. de wind
  • Lange schoorsteen voor voldoende ‘trek’
  • Pijpdiameter
  • Weer- en vochtbestendig materiaal