https://www.tuingebouwen.nl/wp-content/uploads/2019/10/overkapping-achter-garage-1200x900.jpg

Eenvoudige overkapping achter garage

Dit ontwerp is een maatwerk overkapping achter de garage, waardoor een beschut tuindeel ontstaat achter het huis. Handig voor het droog wegzetten van de afvalcontainers!

Een beschutte overkapping achter de woning

Wij bouwen niet alleen maar luxe tuingebouwen, maar ook een eenvoudige overkapping. Afhankelijk van de situatie en je wensen maken wij een ontwerp op maat.

Een droge plek voor de buitenkeuken en afvalbak

Bij deze klant hebben wij een functionele veranda achter de garage gebouwd. Door de ruimte achter de garage te overkappen ontstaat een beschutte en droge werkruimte in de tuin! Op de buitenkeuken wordt nog wel eens gefrituurd, waardoor het prettig is dat die is overkapt.

Ook de vuilcontainers zijn onder slechte weersomstandigheden nu droog bereikbaar.

Overkapping met brandvertragende dakfolie!

In dit geval is er gekozen voor een degelijke eikenhouten paal, maar de materiaalkeuze is vrij. Het dak van de overkapping is waterdicht afgewerkt met een zware EPDM dakfolie van hoogwaardige kwaliteit. Wij gebruiken hiervoor een dikke folie van 1,2 mm, terwijl vaak een folie van 0,75 mm dik wordt toegepast. Die dunne folie is goedkoper, maar een vijverkwaliteit en niet aan te bevelen voor een dak. Onze folie is speciaal ontwikkeld als dakbedekking en daarnaast tevens brandvertragend!

Netjes en degelijk afgewerkt

De dakrand is afgewerkt met een boeiboord en alutrim. Het dak is aangesloten op de aanwezige hemelwaterafvoer. Nu nog schilderen, maar de bewoner heeft in deze koude periode al veel plezier van de overkapping!

Meestal geen vergunning nodig voor dergelijk bouwwerk

Deze overkapping is geheel vergunningvrij geplaatst en bovendien ook nog met korting!

EXTRA VOORDEEL

Door toepassing van de lage BTW-regeling (6% i.p.v. 21%) van de Rijksoverheid!. Tot 1 maart 2014 kan jij daar ook nog gebruik van maken!

Vraag vrijblijvend informatie bij ons aan