https://www.tuingebouwen.nl/wp-content/uploads/2019/10/tuinkast-onder-pergola-1200x900.jpg

Een tuinkast op maat gemaakt

Onze ontwerpafdeling maakt een ontwerp voor een tuinkast op maat. Niet alleen qua afmeting, maar ook qua stijl, die ten slotte ook is afgestemd op de gewenste toepassing! Er zijn veel verschillende soorten tuinkasten te koop, maar veelal alléén in standaard maten en vormen. Onze tuinkast, of berging is helemaal maatwerk!

Niet alleen de afmeting is op maat gemaakt

Wij bouwen de tuinkast helemaal op maat in de tuin, waarbij de vorm en de materiaalkeuze in overleg wordt bepaald! Dat kan enerzijds een losse tuinkast zijn, maar anderzijds ook een ingebouwde berging in een tuingebouw (overkapping, tuinhuis, o.i.d.). Maatwerk betekent bij ons: Helemaal afgestemd op de persoonlijke behoefte!

Vakmanschap is meesterschap!

Onze vakkundige timmerman maakt de kast ter plekke in de tuin volgens het ontwerp. Wij gebruiken daarvoor mooie materialen van goede kwaliteit, terwijl ook veel aandacht wordt besteed aan de afwerking. De materiaalkeuze is groot en mede bepalend voor de uitstraling.

Tuinkast met dakbedekking

Onze tuinkast, of (fietsen)berging, werken wij aan de bovenzijde waterdicht af met dakbedekking. Dat kan een pannendak zijn, maar meestal gebruiken wij daarvoor een hoogwaardige EPDM dakfolie. Deze folie is een betere (dikkere) kwaliteit dan voor vijvers wordt gebruikt. Voor het afvoeren van regenwater maken we een afvoerpijp.

inbouwkast-in-de-tuin

Een onopvallende kast in een wand

Wij maken regelmatig ook een onopvallende kastruimte in ons ontwerp voor een tuingebouw. Bijvoorbeeld een berging in de ruimte onder het tuingebouw, of een kast in de wand van een overkapping.

Een bergruimte die is weggewerkt in de wand is heel praktisch en staat nog mooi ook! Op deze foto is de kastruimte haast niet te zien.

Een veelzijdige speelgoedkist in de tuin

Een tuinkast is niet alleen geschikt voor het opbergen van tuingereedschap, tuinpotten of zakken potgrond, maar ook voor kinderspeelgoed. Een op maat gemaakte speelgoedkist in de tuin staat leuk en is ook heel praktisch. Niet alleen om speelgoed op te bergen, maar ook fijn om op te zitten!

speelgoedkistTuinontwerp met kastruimte

Naast de afdeling tuingebouwen hebben wij ook een tuinontwerpafdeling. Het voordeel daarvan is dat beide onderdelen op elkaar worden afgestemd, waardoor ook in een kleine tuin een tuinkast gemaakt kan worden.

Grote berging als fietsenstalling

Omdat elke tuinkast of berging op maat wordt ontworpen, is bijgevolg elke afmeting denkbaar. Het ontwerp voor deze grote berging is niet alleen gemaakt voor het opbergen van tuinmeubels. In deze berging met grote schuifdeuren kan je ook de tuinmeubels gemakkelijk opbergen, maar is bovenal ook geschikt als fietsenstalling.

fietsenstalling