https://www.tuingebouwen.nl/wp-content/uploads/2019/11/loft-met-attelier-1200x900.jpg

Een loft met vide schept veel ruimte!

Soms wordt een fabriekspand omgebouwd tot een loft, maar een loft kan ook prima een nieuwbouwwoning zijn! Een loft staat vaak in een natuurlijke omgeving en geeft een gevoel van ruimte.

Een maatwerk loft in de tuin

loft-met-videWij maken maatwerk tuingebouwen, waardoor we elk model kunnen ontwerpen en bouwen, met daarnaast mooi uitzicht over de tuin. In dit voorbeeld hebben wij een gastenverblijf met loft gemaakt dat bovendien ook geschikt is als kantoor, werkplaats of atelier. Dit loft in de tuin is eveneens een mooie logeerruimte en bovendien ook geschikt als B&B (Bed & Breakfast).

Wat is een loft?

Een loft is een woning die doorgaans uit één ruimte bestaat, terwijl die vaak voor meerdere doeleinden wordt gebruikt, zoals: Wonen, werken of slapen.

Waarom een vide in een tuingebouw?

Met de vide creëren we veel extra woonruimte, ondanks de relatief kleine oppervlakte. Door het maken van een vide hebben wij twee aparte verdiepingen gemaakt in één ruimte. Hierdoor wordt de vloeroppervlakte vergroot, maar blijft het open karakter van dit tuingebouw behouden.

badkamer-in-tuingebouw

Wat betekent vide?

Het Franse woord ‘vide’ betekent leegte. Dat woord maakt ons niet blij, maar desondanks zijn we dat wél! De vide is namelijk een mooie oplossing voor meer ruimte in huis! Deze ruimte wordt ook wel een entresol of een mezzanine genoemd.

De inrichting van dit loft

Dit tuingebouw hebben wij geïsoleerd en verwarmd en eveneens voorzien van sanitaire voorzieningen. Elk tuingebouw wordt door ons helemaal op maat ingericht, zoals de klant het wenst. Onze vakkundige werklieden maken slaapkamers, keukens en badkamers, evenals andere luxe (wellness)voorzieningen. Natuurlijk hebben wij ook een elektricien voor de benodigde elektrische voorzieningen.

Verder ontwerpen en bouwen wij ook maatwerk haarden in onze tuingebouwen, compleet met afvoer. Daarvoor maken wij gebruik van verschillende soorten hittebestendige materialen.

Vergunning nodig?  badkamer-in-loft

Afhankelijk van de plek, de bestemming en de maten, kan een tuingebouw veelal vergunning-vrij in de tuin gebouwd worden! De zorg voor het vergunning-onderzoek, en indien nodig ook de vergunningaanvraag, kunnen wij de klant geheel uit handen nemen!

Dit loft moet nog geschilderd worden

Dit tuingebouw hebben wij ontworpen en gebouwd, maar wordt door de klant zelf nog afgeschilderd. Dat kan natuurlijk ook door ons verzorgd worden. Daarmee nemen wij de klant graag het werk uit handen, maar is naar eigen keuze!

Wat kost dit allemaal?

Wij geven vrijblijvend informatie over de mogelijkheden en maken daarnaast vrijblijvend een offerte voor het bouwen van een maatwerk tuingebouw.

Tuinaanleg

Na de bouw van het tuinhuis, passen wij zo nodig de tuin aan, evenals het maken van een nieuw tuinontwerp. Ons tuinontwerpbureau en onze vakbekwaam hoveniers maken er weer wat moois van!